Kolkwijk

Zevenaar - Angerlo
Actueel aanbod

€ 400.000,- tot € 450.000,-

Over dit project

AchtergrondDe locatie Kolkwijk - inclusief de voormalige Melkfabriek - is in de 'Ontwikkelingsvisie wonen en werken' (2003) aangewezen als uitbreidingslocatie van het dorp Angerlo. In de oorspronkelijke opzet zou eerst de voormalige Melkfabriek voor woningbouw herontwikkelt worden. Vervolgens de achterliggende locatie, tussen Dorpsstraat en de watergang. Om de ontwikkeling van beide locaties en van de locaties Dorpsstraat 71-85, De Koppel 3-5 en bedrijventerrein De Koppeling beter op elkaar af te stemmen is in 2008 de 'Ontwikkelingsvisie Angerlo oost' opgesteld. In deze visie zijn de opgave, uitgangspunten en randvoorwaarden van alle deellocaties in het gebied op elkaar afgestemd.

ProgrammaIn de 'Ontwikkelingsvisie wonen en werken' was een indicatief woningbouwprogramma opgenomen van 56 woningen. Gezien de opgave heeft de gemeenteraad besloten om dit aantal los te laten. Woningaantallen zijn niet leidend onder de voorwaarde dat de ruimtelijke en stedenbouwkundige kwaliteit zijn gewaarborgd en gefaseerd wordt ontwikkeld. Kolkwijk heeft een capaciteit van ongeveer 150 woningen.In Kolkwijk wordt 50% tot 90% in het betaalbare segment gebouwd; zowel koop als huur. Betaalbare koopwoningen hebben een prijs van ca. 172.000 euro. De huurwoningen hebben een huur beneden de huurtoeslaggrens. Aan de Dorpsstraat 99 bij de voormalige Melkfabriek zijn appartementen voorzien. In Kolkwijk midden worden grondgebonden woningen ontwikkeld. Het programma voor Kolkwijk west en noordoost is nog niet bekend.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Kolkwijk
Koopwoningen
8
Prijs
€ 400.000,- tot € 450.000,-
Type woningen
Vrijstaand

Voorzieningen

Eigendom
Volle eigendom

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zevenaar.

Aanmelden